Gemini – Why I am starting a blog

Livet som Tvilling

(English summery in the end)

För er som nördar astrologi; jag är inte bara tvilling, jag är dubbeltvilling, eller tvilling i att vara tvilling, för det är både mitt soltecken och min ascendant. Tvillingar generellt, och mig inkluderat är kända för att leva av information, att vi ständigt söker stimuli igenom ny kunskap. Jag har alltid så länge jag kan minnas haft behov av att förstå hur världen hänger ihop och hur saker fungerar. När jag var sex år skrev jag i min dagbok “om gud skapade världen, vem skapade då gud?”. Jag skyller det på min dubbel-tvillinghet.

När jag var yngre trodde jag att det var fullt normalt, att det var något alla gjorde. Och därför har det allltid varit svårt för mig att förstå varför jag kan reagera annorlunda och ha andra behov än majoriteten av människorna omkring mig. Till exempel har jag alltid varit väldigt känslig över andra människors känslor och behov, haft stora behov av sömn och återhämtning, haft ett väldigt lite socialt fomo men istället ett stort behov för att få stilla pauser till att skapa och vara kreativ. Det har gjort att jag haft svårt att anpassa mig i bland annat skolans ramar och det verkade inte mina vänner ha och det gjorde mig förvirrad.

Det var inte förrän jag fyllde 23 som jag föll även termen Hyper Sensitive Person (HSP) som jag hittade konkreta sätt att jämföra hur jag upplevde världen jämfört med min omgivning som jag förstod att jag också behövde skapa andra ramar för min vardag än dem som normen har. Det är bland annat därför jag lärt mig sy och valt att starta den här bloggen. Jag har valt att aktivt skapa ett rum i min vardag där jag bara fokuserar på mig själv och min passion och mitt kreativa uttryck.

De stora mängderna information som jag konstant tar in längtar jag efter för att tillfredsställa mitt behov av att förstå hur människor känner och varför de beter som de gör. Allt som har med historia, filosofi, vetenskap, konst och allt annat att göra. Jag kan inte sluta läsa böcker, jag har 17.000 Pins på min Pinterest och jag vill gärna veta allt om alla.

Jag märker väldigt tydligt skillnad på mitt inre liv, en större balans, om jag inte bara sväljer information men också får ut information. Det kan vara allt från att ha ett samtal med någon, skriva några sidor, skapa något eller bara sitta och reflektera. Det sägs också vara ett tvillingdrag; behovet av att kommunicera. Jag gör automatisk det också (i stressiga perioder när inte hinner slutar det alltid med att jag får kortslutning efter ett par dagar och börjar gråta) men jag får en mycket större tillfredställelse om jag bearbetar information med en intention. För det har varit lätt för mig att tappa bort mig i stimuli.

Och precis som det syrum jag skapat i min vardag, vill jag utmana mig själv med att börja skriva här för att också få plats till mina tankar och faktiskt också för att jag älskar att skriva. Det har jag gjort sen jag som liten skrev funderingar om stora frågor i min dagbok, och det vill jag välja att ge mer plats till. Det blir på svenska eftersom det är det språket jag har den största möjligheten att få uttryckt mina tankar med. Min intention är att förmedla och samla allt jag lär mig om att sy och tankarna kring det, både för min egen skull men också för att sprida allt det magiska det fyllt mitt liv med till flera.


Jag är och har alltid varit väldigt öppen med vem jag är, det kan vi igen skylla på att jag är dubbeltvilling, vilket gör att jag gärna delar med mig av mina innersta tankar och drömmar. Så i den här bloggen vill jag framförallt som sagt dela med mig av min syresa (och vi kommer till varför just sy) men det kan också bli mycket annat det vet jag inte än.

Jag älskar ha en konversation MED folk, så skriv jättegärna om något jag skriver får ett tänka på något, undra, känna eller vad som helst. Desto mer interaktion desto större chans att jag fortsätter. Meddelanden kan lämnas längst ner på sidan.

Med kärlek, Saskia


In the name of my zodiac;

Astrology always tells me information & communication is what spins my world and I couldn’t agree more. I swallow endless bits of information everyday by observing the world around me, nerding on Youtube, Pinterest, Instagram and in books or asking people about their knowledge. When I don’t do anything with all the information I feel stuffed and heavy, I explain my needs from the term Hyper Sensitive Person (HSP). But when I get my self together to write, draw, take pictures or host workshops or anything else to harvest and give further the insights I feel light and balanced. That is why I have decided to start this blog. I know a lot of you enjoy seeing what I do on instagram, small reflections of my sewing universe and several have contacted me telling me they have gotten sewing machines and are ready to enter this thousands of year old human craft world with me. This is for you. And the more involved you are with comments, questions, ideas; the more I will write and tell. (Messages can be sent in the bottom of the page)

With love, Saskia

Posts created 9

2 thoughts on “Gemini – Why I am starting a blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top